När man stannar flera månader i Almuñécar under vintern, så kan det vara kul att ta en liten utflykt och då är Marocko ett fint resmål. Marocko är ett berberland och inte ett arabland och är ett föredöme för de afrikanska staterna.

Marockanerna är kända för att vara ärliga och pålitliga och där har kvinnorna både rösträtt och möjlighet att skilja sig om de vill. De behöver inte heller ha varken burka eller schal, utan kan gå med håret fullt synligt, vilket de yngre redan har börjat med.

Den nya hamnen i Tanger är Afrikas största och de bygger en ny snabbjärnväg mellan Tanger och Casablanca. Det är billigt att handla, och frukt och grönsaker är inte besprutade med gift. Kung Mohammed VI satsar mycket på turism.

Svenska Magasinet och Siv Ling ordnar flera resor, både med flyg och buss, allt från 2 dagar till 6 dagar. Foto: almunecar.se