Samtidigt med Fiesta la Virgen Madre i barrio de Torrecuevas var det också Fiesta de Chirimoya, Dia de Pilár och Dia de la Hispanidad som är Spaniens nationaldag.

I Torrecuevas firade man i 3 dagar med tävlingar, hästshow, flamencodans och musik, mat och glädje, en procession med Helgonet la Virgen Madre och ett stort fyrverkeri.

Spaniens nationaldag firades med tal och musik den 12 oktober vid den stora nymålade rondellen vid Carrera, för att minnas att Cristoffer Columbus upptäkte Amerika 1492. Polisen Juan Castillo Peralta vid Guardia Civil hedrades med en plakett för sin prestation att klättra upp till Mont Everest. Dagen avslutades med att kommunala musikkåren spelade och att den stora spanska flaggan hissade vid den nymålade rondellen. Foto: Juan Manuel de Haro. Ayuntamiento och almunecar.se