När september börjar så infinner sig ett lugn. Helt plötsligt finns det parkeringsplatser! Det är lättare att promenera på paseon, utan att stöta ihop med turister. Man behöver inte stå i kö, fast nu när ”gamla” Mercadona är under renovering, så blir det dubbelt så mycket folk i den nya. Butiken i centrum kommer att öppna 22 november.

Det har hänt en hel del i sommar. Carlos har byggt ut sin terras på Rinconcillo JR. Chinasol har fått en ny terrass, där det varit musik hela sommaren. Säkerhetsräcken har satts upp vid några gatuhörn. På paseo del Altillo har en staty fått en ny sockel. Med delfiner. Snyggt. Där fd Mama Mia låg, har det öppnats en spelbutik, och har redan hunnit slagit igen i brist på kunder och alltför hög musik.

Och alla karuseller, hoppborgen, spökhuset, alla godiskiosker som gör barnen feta och det stora fina bokståndet är borttaget. Spanjorerna köper mycket böcker. Mycket positivt. En kinabutik har öppnat på Plaza Madrid och några spanska butiker har slagit igen. Det händer en del.
Vädret har varit otroligt varmt och skönt. Vattnet likaså. Foto: Juan Manuel de Haro. AyuntamientoFoto: almunecar.se

.

Från och med septembernumret av Svenska Magasinet så ligger tidningen numera även hos Carlos på Rincan. Läs den även på:
http://issuu.com/svenskamagasinet/docs/sept_2013


Tidningen Sydkusten finns på: http://issuu.com/sydkusten/docs/sk_13_3

.

När sommarturisterna lämnat Almuñécar firade kommunen Turistens Dag, Feria del Turismo den 27 september, med öppet hus i Castillo San Miguel, Castillo La Herradura, muséerna Cueva Siete Palacios och Claves de Almuñécar, som ligger i Casa de la Cultura.

Samtidigt var det Fiesta del barrio del Castillo i området runt fästningen i 3 dagar, med festligheter, idrottsevenemang, underhållning, matservering och mycket annat. Den 29 september firades helgonet ärkeängel San Miguel med gudstjänst och en procession i gamla stan och fiestan avslutades med ett stort fyrverkeri.

Se mer på:

http://www.youtube.com/watch?v=VpG89v7Mmjg&feature=player_embedded

Foto: almunecar.se

.

Nästan 1000 personer deltog i det 14 km långa stadsloppet som bjöd på ett strålande väder.

Foto: Juan Manuel de Haro. Ayuntamiento