* Som traditionen bjuder gick man denna helgen med en procession för att ära helgonet La Virgen de Fátima de Cerval, i La Herradura, från ermitan i El Cerval Alto till El Cerval Bajo.
Foto: Juan Manuel de Haro, Ayuntamiento

.

* I lördags hade kvarteret Barrio San Miguel en välgörenhetsgala ”Mañanas puedes ser tú” (imorgon kan det vara du) i Majueloparken med musik och dans, god mat och dryck samt gemytlig stämning. Överskottet på 900€ skall gå till familjer som behöver hjälp, berättade de nöjda arrangörerna.Foto: Juan Manuel de Haro, AyuntamientoFoto: almunecar.seFoto: Valeri Denis

.

* Söndagens loppismarknad på Paseo Blas Infante delade plats med den 2:a hundutställningen Canino de Almuñécar med 275 hundar i alla storlekar och av 46 raser. Det blev en Rottweiler som vann. Foto: Juan Manuel de Haro, AyuntamientoFoto: almunecar.se

Se mer: http://almunecar.ideal.es/galerias/galeria.php?galeria=2013-05-15-concurso-canino-almunecar

.

* 2 dagar innan föreställningen av baletten Svansjön var samtliga biljetter slutsålda. Publiken fick en bejublad uppvisning i professionell balett med dansare från Moskvabaletten, som nu gör en världsturné och besöker Spanien på endast 4 platser. Barcelona, Palma de Mallorca, Bilbao och lilla Almuñécar. Fantastiskt!

Svansjön är ett romantiskt drama i 4 akter som håller på i 2 timmar och handlar om Siegfried och Odetta. Svansjön hade urpremiär 4 mars 1877 och skrevs av Pjotr Tjajkovskij.Foto: Juan Manuel de Haro, Ayuntamiento

.

* På fredagskvällen var det musik och fullsatt på hotell Arrayanes Playa, med den endast 10 år gamle pojken Nilo Mata som spelade klassisk musik på sin fiol och även några flamencolåtar med flickor som dansade.
Därefter underhöll Ariel från Argentina på sin saxofon så det blev en fin musikkväll.
Foto: almunecar.se

.

* Kommunen har tagit fram en tidskrift som heter ”Senderos de Almuñécar” och som visar på 22 olika fina vandringsleder i vårt område, eftersom intresset för att vandra har ökat så mycket, berättar Enrique Garin och Luis Aragon. Häftet finns att köpa i bokhandeln.Foto: Juan Manuel de Haro, Ayuntamiento

.

* I söndags hade El Club La Herradura läger ”Summer Camp” på Playa Marina del Este, för ett 20-tal barn och ungdomar, samtidigt som de ville visa upp sin verksamhet. Det är ett sommarläger som pågår varje dag och är full av aktiviteter som t ex kajakpaddling, volleyboll, dykning etc för ungdomar 11-18 år. För de mindre, 3-12 år, finns bad och sim, lekar och spel och mycket, mycket mer. Ledare finns med hela tiden och det passar bra för barn och skollediga elever. Även för turister med barn som vill vara aktiva och få nya kompisar, säger Sophie som är chef för verksamheten. Det är bara att ringa oss på tel: 678 846 995.Foto: almunecar.se

.

* 30 st personer deltog på söndagens vandring som gick från Pinos del Valle till Vélez de Benaudalla tillsammans med ledarna Enrique Garin och Chico Novo.Foto: Enrique Garin

.

* Den första helgen i maj har varit mycket intensiv. Full av aktiviteter, 150 motorcyklar som visades upp, 300 knypplande damer i Majueloparken, den stora Fiestan Cruces de Mayo i 3 dagar, vernissage och konstutställningar på flera platser, kommunens vandring i underbar terräng, Mors dag, Flamenco på flera barer och mycket annat. Dessutom kom sommaren, så det blev mycket folk på stränderna.Foto: almunecar.se

.

* 150 motorcyklar av märket Harley Davidsson med 200 knuttar och spättor från många klubbar i Spanien och till och med från Melilla i Nordafrika har haft en träff i Almuñécar och visade upp sina hojar som blänkte så fint i solen. Foto: Juan Manuel de Haro, Ayuntamiento

.

* Otroligt nog samlades 300, mestadels äldre damer, för att visa sitt hantverk i Majueloparken, som kom från Almuñécar och även andra provinser. Ca 200 besökare hade möjlighet att få se hur det gick till.Foto: Juan Manuel de Haro, Ayuntamiento

.

*När det är Fiesta Cruces de Mayo så tävlas det i att smycka kors och det mycket intressant att promenera runt och se alla dessa vackra kors och allt som hör till.

I La Herradura fanns 6 smyckade kors och det har tävlats om finaste korset. Vann gjorde Plaza Joselito:

Och i Almuñécar vann El Huerta för andra gången, bland alla fina kors på 20 platser.Foto: Juan Manuel de Haro, Ayuntamiento