* Protección Civil har fått en ny ambulans, som kostat 42.000€ och skall ersätta den gamla. Den nya skall även kunna köra ut på kommunens alla stränder för att bistå nödställda vid olyckor. Bilen är en SUV ”Land Rover” Defender 110-modell.

Foto: Juan Manuel de Haro. Ayuntamiento

.

* Plaza Kelibia som populärt kallas tapastorget kommer att grävas upp för att det skall läggas nya rör under torget. Det skall vara klart till påsk. Får se om det blir denna påsken.Foto: almunecar.se

.

* El Trio Hypatia bestående av klarinettisten Victoria Sanchez, cellisten Ana Maria Mula och pianisten Irene Domingo, spelade i Casa de la Cultura, och kunde glädja publiken med verk av Ludwig van Beethoven och Johannes Brahams.Foto: Juan Manuel de Haro. Ayuntamiento

.

* 39 deltagar fick en fin vandring på söndagen med bra väder tillsammans med ledarna Enrique Garin och Chico Novo uppe i bergen Sierra de Terjeda samt möjlighet att närvara i Fiestan San Antón i Árchez.
Nästa vandring går den 10 februari och man kan anmäla sig på Idrottsstadion och betala 12€ när man går på bussen. Man bör ha god kondition.
Foto: Enrique Garin

.

* Casa de la Cultura var utsålt till sista platsen då publíken på lördagskvällen fick se Molin Rouge som är en dramatisk kärleksakt mellan Christian och Satine, som utspelades i Paris.Foto: Juan Manuel de Haro. Ayuntamiento

.

* Sauhallen, Mercado Municipal, har ett parkeringsgarage under huset, som har varit stängt en tid på grund av vattenskador från fiskavdelningen ovanför. Förmodligen måste byggnaden rivas. Det finns planer att lägga den nya hallen vid Akvariet, på Plaza Kuwait.Foto: Juan Manuel de Haro. Ayuntamiento

.

* Kommunen har med sin kulturchef Olga Ruano presenterat det stora kulturutbudet under 2013. Varje månad händer det massor av trevliga arrangemang. Allt från poesi och jazzveckan till teater, konserter och flamenco och mycket, mycket annat. Plus allt annat som anordnas av andra arrangörer.Foto: Juan Manuel de Haro. Ayuntamiento

.

* Oktetten Sietemasuno sjöng sånger med ledmotiv från många kända och berömda filmer från 1939 till 2001, som alla har fått en Oscars, i Casa de la Cultura på måndagskvällen.

Foto: Juan manuel de Haro. Ayuntamiento

.

* De kraftiga vindarna har ställt till problem med nedfallna träd.Foto: Juan Manuel de Haro. Ayuntamiento

.

* När det varnas för kraftiga vågor, så samlas surfarna från hela området, till och med från Malaga, i lilla La Herradura för att få utöva sin sport.Foto: Juan Manuel de Haro, Ayuntamiento

.

* Juan Pinilla och gitarristen David Caro underhöll inför en publik som gav stående ovationer. Juan kommer också att ha kurser i flamencosång under våren.Foto: Juan manuel de Haro. Ayuntamiento

.

* En torsdag vandrade vi Playa Naturista de Cantarriján-rundan, med sin Nationalpark, där vi alltid ser de fina bergsgetterna. Detta är en av de finaste vandringarna.

Foto: Peter Bostorp

Foto: almunecar.se

.

* Ungdomsorkestern Ciudad de Motril som spelade i La Herradura på lördagskvällen, spelade så bra, så att de fick ge 2 extranummer.Foto: Juan Manuel de Haro. Ayuntamiento

.

* El Centro de la Mujer de Almuñécar finns i Casa de la Cultura om någon vill deltaga i kurser och verksamheter av alla de slag. Program finns i Casa de la Cultura.Foto: Juan Manuel de Haro. Ayuntamiento

.

* Så var då Tinas stickjunta igång i den nyöppnade restaurangen Andalusi Playa som drivs av Antonia (tidigare La China) och hennes man Nikolai. Tina önskar alla välkomna varje tisdag kl 13.00 – 15.00. Foto:almunecar.se

.

* En dag i januari var från vänster Anne-Catrine, Rose-Marie, Sven-Åke, Irena, Inga-Lill, Tommy, Frida och Ulla ute på en utflykt till Comares, Rio Frio, Alhama de Granada och lite till.

.

* På kommunens söndagsvandring fick deltagarna ett snöfall långt uppe i bergen, så visst kan det vara riktigt kallt på högre höjder. Nere vid stranden har det aldrig varit frost.Foto: Enrique Garin

.

* Det var bara ett 20-tal dansare när Curt Olsson med enmansorkestern Sceniors spelade upp för första gången till dans på hotel Helios. Det lovar gott för en fortsättning under fredagarna i januari och februari.Foto: Ola Josefsson, Svenska Magasinet

.

* I år kom de 3 kungarna Los Reyes de Oriente, Melcher, Gaspar och Baltasar med helikopter som landade på Fotbollsstadion inför många förväntansfulla barn och föräldrar. Strax efter blev det en stor procession genom gatorna i centrum med Tomten, de 3 kungarna, en massa ungdomar som alla kastade ut både godis och julklappar.Foto: almunecar.se

.

* Varje nyår får vi en fantastiskt fin nyårskonsert i Casa de la Cultura. I år bjöd Teatro Lirico Andaluz tillsammans med en 20-manna orkester, dansare och solister på en bejublad föreställning inför en fullsatt lokal.Foto: Juan Manuel de Haro. Ayuntamiento

.

*5 tappra deltagare ur Medelhavsexpressen med Anders och Hillevie Flamander, tog sig ett nyårsdopp i Medelhavet som visade upp sig med kraftiga vågor. Som tack blev det champagne efteråt.

Foto: almunecar.se

.

Nu kan man se Medelhavsexpressen ta sitt nyårsdopp på:

http://www.ideal.es/granada/20120101/local/costa/turistas-suecos-reciben-anyo-nuevo-banyo-playas-almunyecar-201201011339.html