* Trots åskväder och kraftigt regn på morgonen kunde Borgmästare Trinidad Herrera Lorente hissa den Andalusiska flaggan när det var Dia de Andalucia den 28 februari, till sång av Maria Gomez ”La Canastera” och gitarrspel av Niño Carmelo. Under dagen blev vädret bättre och besökare kunde gå in gratis till fästningen och muséet Cueva de Siete Palacios.Foto: Juan Manuel de Haro. Ayuntamiento

.

* För att höja säkerheten vid övergångsställen på flera platser i La Herradura, så har borgmästaren i La Herradura Juan Ruiz Joya låtit uppföra kraftig belysning, så att bilförare kan upptäcka gående i god tid. Foto: Juan Manuel de Haro. Ayuntamiento

.

* Almuñécars kommunfullmäktige har haft möte och beslutat att budgeten för 2013 skall vara 32.200.839€. Det är en åtstramning med 29% mot förra budgeten som var på över 45.000.000€. Det som prioriteras är sociala frågor, sysselsättningen och allmän säkerhet.Foto: Juan Manuel de Haro. Ayuntamiento

.

* Konserten i onsdags med Weimar operasångare består av sopranerna Mariya Seleznyova och Katja Bildt med barytonen Michael Borth och på piano Granada Calio Bastetano Alonso. Detta var den 500:de konserten anordnad av Almuñécars unga musiker som i år firar 25-årsjubileum. Den fulltaliga publiken fick extranummer som avslutning. Mycket uppskattad konsert, som vanligt. Foto: Juan Manuel de Haro. Ayuntamiento

.

* Journalisten Anders Mathelien och fotograf Susanne Kronholm från Dagens Nyheter är här under 3 dagar för att skriva om Almuñécar, så att fler läsare får reda på hur fint det är här. Här finns ju gott om plats för fler pensionärer under vinterhalvåret. Här tillsammans med Juan Bolivar från Kultur, turistchefen Rafael Caballero och chefen på hotel Albayzin del Mar, Jesús MegiasFoto: Juan Manuel de Haro. Ayuntamiento

.

* Nu är det färdigdansat till Curts enmansorkester på hotel Helios, men han kommer tillbaka nästa vinter. Då blir det dans i januari, februari och mars. Det har varit härlig musik med en massa bugglåtar, vals och fin dansmusik.Foto: Ola Josefsson, Svenska Magasinet

.

* Entierro de la sardina / begravningen av sardinen, avslutade karnevalen med en procession från Kommuntorget ner till Playa Puerta del Mar, där sardinen eldades upp.

En nyfödd sardin och en nöjd mamma.

Storgråtatande följe efter sardinen

Sista nyfödda sardinen på väg

Här binner sardinen upp och fastan börjarFoto: almunecar.se

.

* Carnevalen på cykel, Carneval en Bici, som anordnats av Club Ciclistas Almuñécar i över 20 år, lockade i år över 100 cyklister som alla var utklädda.Foto: Juan Manuel de Haro, Ayuntamiento

.

* Carnevalen för ungdomar och vuxna på lördagen.Foto: Juan Manuel de Haro. Ayuntamiento

.

* Carnevalen för barn på fredagen.Foto: Juan Manuel de Haro. Ayuntamiento

.

* Det är mycket som är på gång nu. Byggstart för det 7-stjärnorshotellet i mars. Saluhallen, Mercado Municipal, skall rivas efter sommaren och byggas om på grund av vattenläckage. Plaza Kelibia, tapastorget, får nya rör och skall vara klart innan påsk. Gatan Calle Guayaba skall också få nya rör. Vår borgmästare ser till att det blir både snyggt och bra.Foto: Juan Manuel de Haro. Ayuntamiento

.

* Den unge pianisten från Malaga, Juan Manuel Rodriguez Écijo bjöd publiken i Casa de la Cultura på juvliga toner från sin flygel.Foto: Juan Manuel de Haro. Ayuntamiento

.

* Man kan lätt tro att Almuñécar är en lugn liten stad med bara pensionärer, men det är otroligt mycket aktiviteter, av alla de slag, för både barn, ungdomar och vuxna. Foto: Juan Manuel de Haro. Ayuntamiento

.

* Det nya 7-stjärnorshotellet Bahia Fenicia som skall byggas mellan Cotobro och Marina del Este har byggstart i mars och kostnaden beräknas till 90 miljoner €.Foto: Juan Manuel de Haro. Ayuntamiento

.

* Almuñécar har fått utmärkelsen Q, som står för kvalitet, för våra fina och rena stränder.Foto: costadigital.es

.