* Spanien skrämmer upp utlänningar som är residenta här i Spanien. Det gäller bland annat enl uppgift, 30.000 svenskar, som kommer att skriva sig i Sverige istället och fortsätta att tillbringa sin tid i Spanien. Alternativt blir det för de flesta som vill fortsätta att vara residenta, att bli av med sin ”förmögenhet”. Man lämnar, allt över 50.000€ till sina barn eller placerar på annat sätt. I vilket fall som helst så kommer alla som är residenta att inte ha mer värde i de tre kategorierna, Kapital, Värdepapper och Fastigheter. Det innebär att man minskar ner sin köpkraft, vilket är till nackdel för Spanien. Dessutom förlorar Spanien skatten från de residenta då man skattar i Sverige istället. Dessutom bryter det mot Europaavtalen.
Läs mer på http://www.svenskamagasinet.nu/shortnews.7868.html
I första läget heter det att det bara är en kontroll. Varför? Vill inte Spanien ha köpstarka utlänningar? Nästa steg blir väl att man skall skatta i Spanien för det som man äger i Sverige.
Allt detta påverkar inte alls alla de som är turister och stannar i Spanien mindre är 6 månader.

.

* 162 deltagare från flera olika idrottsklubbar deltog i söndags i Almuñécar Fenicia Duatlón, som anordnades av El Patronato Municipal de Deportes och som sprang en sträcka på 5 km och därefter en cykeltur på 20 km. Idrottschefen Luis Aragón startar fältet.Foto: Juan Manuel de Haro. Ayuntamiento
.

* El Servicio de Recaudación har stängt sina gamla lokaler och öppnat i nya som ligger på Plaza Kuwait, bakom Akvariet. Det är hit man måste gå för att få sin inbetalningsavi för att betala bilskatten, som måste vara betald innan 31 maj. Det gäller alla spanskregistrerade bilar. Foto: Juan Manuel de Haro. Ayuntamiento
.

* Söndagens vandring gick till naturparken El Torcal de Antequera norr om Malaga. Kl 07.30 gick bussen med 40 vandrare som fick uppleva de otroliga bergsformationerna tillsammans med de två ledarna Enrique Garin och Chico Novo. Det blev en heldag för bara 12€. Underbar dag.Foto: almunecar.seFoto: Enrique Garin
.

* För andra året i rad spelade ungdomarna i kommunala orkestern i söndags på Plaza de los Higuitos, Plaza de la Rosa, Plaza Damascus och Plaza de la Constitución. Det är ett trevligt inslag som uppskattas av både turister och ortsbefolkningen..

* 6 st slovenska konstnärer som varit på besök under 4 dagar, visade sina vackra akvareller i turistkontoret Najarras trädgård och avtackades med gåvor i form av kopior av gamla feniciska mynt, av representanter från kommunen med ledamoten i Relaciones Institucionales Maria del Mar Medina i spetsen.Foto: Juan Manuel de Haro. Ayuntamiento

Tavlor av Ivo Kolar från Topolsica

.

* Nu har kommunen börjat ställa ut konteiner även för tidningar och papper. De är blå. De gula är för förpackningar som plåt, plast och kartong. Glas skall läggas i de gröna iglosarna. Foto: Juan Manuel de Haro. Ayuntamiento
.

* Sista april är sista dagen för alla residente att uppge till spanska myndigheterna sina tillgångar i utlandet, i form av kapital, värdepapper och fastigheter. Har man mindre än 50.000€ i någon av kategorierna, så behövs det inte tas upp. Blanketten heter 720 och man måste nog ha hjälp att fylla i den. Fråga Lena på www.cuendo.com Missar man detta så kan man få böter på 10.000€.

År 2015 kommer det att bli enhetliga körkort inom hela EU. Idag finns ca 100 olika typer av körkort. Nu börjar man i Spanien att man skall registrera sitt svenska körkort till Guardia Civil Trafico i Granada. Alternativ byta ut det svenska mot ett spanskt körkort. När man fått beviset på registrering skall det medföras på färd tillsammans med körkort och residentkortet i orginal.

.

* Kommunens vandring till bergsområdet Sierra Huetor med Enrique Garin och Chico Novo lockade 37 deltagare och det blev en fin vandring med ett strålande väder.Foto: Enrique Garin
.

* Pablo Ruiz, som har spelat i USA, Belgien, Tyskland, Polen, Spanien och nu här i Almuñécar gav publiken en fin kväll med sin flygel. Kulturchef Olga Ruano kan verkligen få fina artister till Casa de la Cultura.Foto:Juan Manuel de Haro, Ayuntamiento
.

* April har börjat och vi har fått mycket bättre väder. Så kallt som det varit i februari och mars har det inte varit sedan 1947. Hoppas att det dröjer 66 år tills nästa gång.
Louisa på ZenIInet berättade att hon såg flera gäss flyga i formation norrut. Det betyder att nu blir det varmt och skönt.

Foto: ninnimari.blogspot.com

.

* I La Herradura firade man i lördags sin Romeria (Vallfärd) Virgen de Fátima med procession och middag för invånarna.

Foto: Juan Manuel de Haro, Ayuntamiento