* Far och dotter French Latino uppträdde på Casa de la Cultura i mars. Lyssna på fin musik: www.frenshlatino.com

* Fars Dag firas i Spanien den 19 mars på San José-dagen, som betyder Josef, och som var far till Jesus. Även i Sverige har Josef namnsdag den 19/3, men eftersom faderskapet aldrig blev riktigt klarlagt, så firar Sverige Fars Dag, andra söndagen i november. I år blir det tillsammans med Mårten Gås, den 11 november.

* San José är stort i La Herradura. En massa aktiviteter, tjurfäktning och hästshow.

* 4 hotell från Almuñécar deltog på Turistmässan i Göteborg, bla Rafael från Helios, Bernd från Victoria Playa, Jesús från Albaysin och Maribel från Bahia Almuñécar och Bahia Tropical.

* Här är T-shirten som visades upp på Turistmässan. Ja, så här gör vi mitt i vintern när solen skiner. Går på stranden.

* Patronato Municipal de Deportes, kommunens fritisdförvaltning, anordnar vandringsresor upp i bergen, med fantastiska vyer på söndagar, med buss kl 07.30 från busscentralen. Mer info ”Senderismo 2012” finns på turistinformationen. Anmäl er och betala 12€ och få en fin dag.

Foto: Enrique Garin

* Spanjorerna strejkade torsdagen 29 mars för att man krävde mer jobb, och det blev det, för dagen efter uppstod en massa jobb med att städa upp efter all nedskräpning och skadegörelse.

* Om någon missade konstutställningen på Casa de la Cultura, så går det att klicka på: http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=xSsEqh4_XPo.

* Reseledaren Margaretha på Byberg-Nordin ordnade en musikshow med Hans Wahlgren, som blev succé igen, med fullsatt lokal och publik som sjöng med. Hustrun Christina Schollin berättade om sin nya verksamhet.

Foto: spf.se

* Melilla-resan var så fin, berättade Mari-Anne 83 år, som tog med kompisen Carmen 92 år, på en 2-dagarsresa till den spanska enklaven Melilla i Afrika. ”Fler borde åka dit, det var så enkelt”.

Foto: almunecar.se