* Den engelske gitarristen Gary Ryan spelade i La Herradura, för en publik som satte stort värde på den fina musiken. Gary Ryan är en av världens med kända gitarrister för klassisk musik.

Foto: Juan Manuel de Haro. Ayuntamiento

.

* Traditionsenligt firade vi Mårten Gås med en trevlig tillställning och god och mycket mat på Rinconcillo JR. Sammanlagt 86 st från de 4 nordiska länderna var på plats.

.

* Även om man inte förstår allt som sägs, så kan det ändå vara intressant att sitta på Casa de la Cultura och få se en teater.

Foto: Juan Manuel de Haro, Ayuntamiento

.

* Trots regn och rusk, så kom över 100 personer till samlingssalen på 10:e våningen på hotel Helios för att se den nya takterrassen som hoteldirektören Rafael Lamelas hade bjudit in till och alla fick dessutom se Susanna och hennes flickor i flamencogruppen Sabor a Mar, som åter igen gav en professionell uppvisning.

.

* Bengt i Skaras resenärer på dagutflykter på den populära bergsturen till Comares, Rio frio och Alhama de Granada.

.

* Även i kristider är det viktigt att hålla snyggt och ordentligt på våra trottoarer. Vår borgmästare anstränger sig verkligen för att förbättra och snygga till Almuñécar och att ha arbetslösa i arbete.

Foto: Juan Manuel de Haro. Ayuntamiento

.

* Fredagen bjöd på ett stort program som den tyska föreningen hade ordnat. Det var musik, konsert, film och underhållning i Casa de la Cultura med servering och föreningens ordförande Carl-Heinz Möller och den tyske konsuln i Malaga, samt Maria del Mar Medina och Olga Ruano från kommunen hälsade alla välkomna.

Foto: Juan Manuel de Haro. Ayuntamiento

.

*Saxofonensemblen Alcazaba från Malaga bjöd på en stor konsert som sponsrades av Cruz Roja till förmån för kampanjen: ”Inget barn utan leksaker”.

Foto: Juan Manuel de Haro. Ayuntamiento

.

* En brand utbröt i ett garage i centrum där ett 10-tal bilar brann. Brandkårer från Almuñécar, Nerja, Vélez Malaga, Salobreña och Motril deltog samt Guardia Cilvil, Policia Local, Proteccion Civil och Cruz Roja. Risken var stor för giftiga rökskador så alla människor i byggnaden fick evakueras och bo på närliggande hotel. Bilden får symbolisera att när något händer, så ställer man upp mangrannt och kämpar.

Foto: Juan Manuel de Haro. Ayuntamiento

.

* Den katalanska sångerskan Montse Cortés sjöng för en mycket nöjd publik till gitarrmusik av Paco Heredia.

Foto: Juan Manuel de Haro. Ayuntamiento

.

* Allt regn som faller skapar mycket problem med sten och grus som följer med uppifrån bergen. Det har kommit över 100 liter per m2.

Foto: Juan Manuel de Haro. Ayuntamiento

.

* Ett samarbete mellan Ayuntamiento och bussföretaget Fajardo har resulterat i 2 st nya bussar för stadstrafiken i Almuñécar, Cotobro, Velilla och La Herradura.

Foto: Juan Manuel de Haro. Ayuntamiento

.

* Vår borgmästare Trinidad Herrera Lorente hade kallat till möte med Guardia Civil och säkerhetsfolk, för att diskutera förebyggande av kriminalitet. Det är betydligt bättre att förebygga än att behöva åtgärda. Almuñécar känns tryggt och säkert med polisbilar som patrullerar ofta.

Foto: Juan Manuel de Haro. Ayuntamiento

.

* 47 nordbor från Solkusten besökte i dagarna Madrid med anledning av den resa som omtyckta guiden Siv Ling anordnar tillsammans med Svenska Magasinet och resebyrån Ruta Solar. Resenärerna som kommer från Almuñécar, Nerja, Torre del Mar, Málaga, Fuengirola och Marbella njöt av härliga dagar i Spaniens vackra huvudstad.

Det vackra slottet Aranjuez, även kallad Spaniens Versailles, stod på programmet liksom Segovia, Valle de los Caídos och slottet El Pardo plus mycket annat. Det är fjärde resan till Madrid som guiden Siv Ling och Svenska Magasinet gör tillsammans. ”En fantastisk resa, så spännande och intressant”, säger en av resenärerna som är med för andra gången.

”När gör ni nästa resa”, var den första frågan efter första middagen med helstekt lamm på Restaurante Las cuevas del Duque. Vi kan redan nu berätta att det planeras för nya resor till Madrid plus en vinresa till nästa år berättar Ola Josefsson.

Foto: Ola Josefsson. Svenska Magasinet

Med AVE-tåget går det i 300 km/tim och restiden är 2,40 timmar från Malaga till Madrid

Valle de Los Caidos, general Francos grav, tillsammans med 40.000 andra stupade.

Spanien är ett rikt land med många fina slott och många kulturskatter.

Segovia har ett av världens bäst bevarade romerska byggnadsverk med 119 mäktiga bågar som är upp till 28 meter höga.

Segovias stora mäktiga katedral.

Det gamla sagoslottet Alcazar.

Spädgris som avslutningslunch.

Foto: almunecar.se

Hela gruppen samlad.

Foto: Ola Josefsson, Svenska Magasinet

.

* Almuñécars kommunala musikkår spelade på Plaza de la Constitucion för ett hundratal människor för att hedra La Patrona de la Cecilia.

Foto: Juan Manuel de Haro, Ayuntamiento.

.

* Nästan 40 vandrare deltog på kommunens söndagsvandring i en härlig ekskog i Güejar Sierra tillsammans med ledarna Enrique Garin och Chico Novo.

Foto: Enrique Garin

.

*I den 28:e ärofyllda internationella tävlingen gitarrtävlingen ”Andres Segovia” i klassisk gitarr vann fransmannen Gabriel Bianco. Rumänen Mircea Gogoncea kom på andra plats och ryske Anton Baranov kom på tredje plats.
Musiktävlingen som pågick under flera dagar i La Herradura var välbesökt.

Foto: Juan Manuel de Haro, Ayuntamiento