* Vår borgmästare Trinidad Herrera Lorente har mottagit kulturpriset Image Award för att ha genomfört Jazz en la Costa för 25:e året i följd och som har blivit en bland de största jazzfestivalerna i Spanien.

Foto: Juan manuel de Haro. Ayuntamiento

.

* De kraftiga regnen ställer till med mycket besvär på stränderna, men ganska omgående kommer maskiner ut och snyggar till. Här en bild från La Herradura.

Foto: Juan Manuel de Haro, Ayuntamiento

.

* La Alcaldesa Trinidad Herrera Lorente och Maria del Mar Medina invigde den medeltida marknaden, Mercado Medieval, som håller på fram till söndag 9 december. I år är det ca 50 marknadsstånd och nytt för i år är fågeluppvisning.

Foto: Juan Manuel de Haro, Ayuntamiento

.

* Det var mycket besökare och full fart hela natten då Fiesta de la Castaña genomfördes på Plaza de la Constitución.

Foto: Juan Manuel de Haro, Ayuntamiento

.

* Gamla stan har julpyntats.

* Ralf och Elisabeth tar en liten paus i julruschen

.

* Den ungdomliga orkestern på 31 spelemän från Malaga, som spelade i Casa de la Cultura, består av ungdomar mellan 6 och 24 år.

Foto: Juan Manuel de Haro, Ayuntamiento

.

* Den 8:e december var det den Obefläckade Jungfruns dag, Dia de la Virgen de Inmaculada Concepción med mycket folk som följde processionen runt kvarteret Carrera.

Foto: Juan Manuel de Haro. Ayuntamiento

.

* Om man står på kommuntorget, Plaza de la Constitución, och går ner mot gamla stan på calle Real, så strax på vänster sida finns en väldigt fin julkrubba där man kan skänka både pengar och mat. Det är öppet varje dag mellan 11-13 och 17-21.30 fram till Dia de Reyes den 6 januari.

Foto: almunecar.se

.

* Det har varit en cellokonsert med César Jiménez i kyrkan till förmån för hjälpverksamheten Caritas. Fullsatt och vackert.

Foto: almunecar.se

.

* Nu julpyntas det i rondeller och parker. Trots ekonomisk kris vill Ayuntamiento att allt skall se fint ut till julen.

Foto: almunecar.se

.

* Fotboll är stort i Spanien, likaså här i Almuñécar som har en klubb som heter ALMUÑÉCAR 77, med en egen hemsida www.almunecar77.com. Den 14 dec presenterade klubben en samling ”Tienes una cita…” för 6:e gången, med ett fullsatt Casa de la Cultura och där man verkligen fick valuta för pengarna. Det var underhållning i 5 timmar för en kostnad av 7€.

Foto: Almuñécar 77

”Vilken fantastisk tur
att vi har Casa de la Cultur.
Tack vare Olga Ruano
så får vi för 7 euro,
fem timmars underhållning
med sång, flamenco och spänning.
Kvart över två
och vi är inte få,
då vi vandrar hemåt i natten,
ser ut över stilla vatten.
Ingen snö lyser vit på taken
endast sopbilen är vaken”.

.

* Föreningen Julkrubbans vänner, Amigos de Belén, har även i år gjort en fin julkrubba som man kan se på Calle Andrés Müller eller klicka på:

Foto: almunecar.se

.

* Lördagens matinsamlingsvandring genom gamla stan med parad, musikkår och kärror gav 3.000 kg mat, som så väl behövs till de som har det svårt.

Foto: almunecar.se

.

* På måndagen den 17:e flöt en död delfin som var 1½ meter lång, iland på stranden Playa Puerta del Mar.

Foto: Costadigital.es

.

* Varje vecka är det alltid någon Flemencokonsert i Casa de la Cultura

Foto:Juan Manuel de Haro. Ayuntamiento

.

* På årets sista kommunala vandring fick 30 deltagare en fin upplevelse på vandringen mellan Itrabo och Gúajar Alto tillsammans med ledarna Enrique Garin och Francisco Novo. På fotot syns Sierra Nevada i bakgrunden. Nästa vandring blir den 13 januari.

Foto: Enrique Garin

.

* En Julhälsning till oss alla turister och residente från vår borgmästare Trinidad Herrera Lorente.

”Kära vänner


Vissa datum såsom julen, är mycket tilltalande och en källa till glädje och gemytlighet.
Om något utmärker Almuñécar så är det dess förmåga att få vara värd åt alla och att uppleva harmoni med vänner från flera horisonter. Helt enkelt att få alla vänner som är bosatta eller besökare att känna sig hemma.
I vår stad lever medborgare från 80 nationer och tack vare er, har vår stad blivit en smältdegel av kultur och traditioner.
Det är med stor tillfredsställelse, att som borgmästare i Almuñécar få vända mig till er och uttrycka välgångsönskningar för fred och lycka inför jul och nyår.”

.

* Under december var det många tillfällen med kyrkokonserter med julsånger av ett flertal körer och musik, i både san José-kyrkan i La Herradura och Encarnación-kyrkan i Almuñécar. Oftast var det fullsatt i kyrkorna och vi fick höra vackra julsånger med trevliga inslag som t ex Stilla Natt med släckt belysning, sång av Maria Canastera och gitarr av Niño Carmelo och många andra.

Foto: Juan Manuel de Haro, Ayuntamiento

.

* Tredje advent, med soligt och varmt väder, var det en riktigt vacker julkonsert med Almuñécars egen kommunala orkester, som spelade nedanför Paseo del Altillo. Fint väder och underbar musik

Foto: Juan Manuel de Haro. Ayuntamiento

Så här ser han ut, vår kommunfotograf Juan Manuel de Haro.

Foto: almunecar.se

.

* Underhållningen Uthopos firades för 5:e året i Casa de la Cultura med flamenco, sång och uppträdande av barngrupper för att samla in mat till Caritas kyrkliga hjälpverksamhet. Entrén betalas i form av matkassar.

Foto: Juab Manuela de Haro, Ayuntamiento

.

* Även i Barrio San Miguel uppe vid fästningen, har det firats jul med Maria Gómez och Niño Carmelo

Foto: Juan Manuela de Haro, Ayuntamiento

.

* Julfest Zambombá på Ayuntamiento-torget med öppen eld mitt på torget och underhållning med sånger av alla slag, och även lite flamencodans av Maria Gomez.

Foto: Juan Manuel de Haro. Ayuntamiento

.

* Boule spelas varje onsdag och söndag under vinterhalvåret. Det är bara att ta med sina klot och komma kl 10.50 till fotbollsplan nedanför Chinasol. .

* Julparad genom gamla stan. Alltid händer det något.

Foto: almunecar.se

.

* 120 st ensamstående pensionärer har fått tillbringa julen på hotel Victoria Playa för att få dela gemenskap och glädje. Bra gjort av kommunen och hotellet.

Foto: infocostatropical.com

.

* Efter den allvarliga bilbranden i en källare i centrum, har det dröjt länge innan restauranger och affärer har kunnat öppnat. Señora Encarna på Meson ALBA kommer inte att öppna mer. Hon har istället flyttat sin verksamhet till bar Meson El Rinconcillo 1, som ligger på calle Guadix, vid Rio Seco. Men Encarna serverar fortfarande det goda vinet: Vino del Terreno. Både Seco och SemiDulce.

Foto: almunecar.se

.

* Det är populärt att vinterbada bland resebyråerna. Rolfs Flyg och Buss, och Göran Sundqvist på hotel Bahia de Almuñécar samt Medelhavsexpressen på hotel Helios tog sitt vinterbad igår på julafton.

Foto: Juan Manuel de Haro, Ayuntamiento

.

* Gruppen La Pastoral de La Herradura spelade och sjöng på onsdagen, ännu en gång på Plaza de la Constitución, i glädjen över att det var så mycket publik på Zambombá häromdagen.

Foto: Juan Manuel de Haro. Ayuntamiento

.

* 300 kg mat samlades in till Caritas när över 100 löpare sprang stadsloppet på 3½ km. Man skulle kunna tro att det bara var en vanlig start på ett vanligt stadslopp, men så enkelt var det inte. Tomten kom med sin ponny och smånissar. Julmusik spelades av kommunens musikkår, som gick runt på gatorna i gamla stan. Det var fest. Även Rodolfo på Tropysol deltog.

Foto: Juan Manuel de Haro. Ayuntamiento

Se mer: http://almunecar.ideal.es/galerias/galeria.php?galeria=2012-12-29-san-silvestre-solidaria-almunecar